MIJN DIENSTEN

Jongerencoaching

Jongerencoaching

Hoge cijfers halen op school, meerdere keren per week sporten, overal bij willen zijn en ook nog voldoende tijd aan social media besteden zodat je op dit vlak niets mist: de huidige maatschappij is permanent in beweging en verlangt veel van je.

Studiecoaching

Studiecoaching

Vaak weet je precies wat je voor school of jouw studie moet leren, maar hoe je dit moet aanpakken kan lastig zijn. De een is nou eenmaal beter in plannen dan de ander, maar ook kunnen er andere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Kieswijs studiekeuze

Kieswijs Studiekeuze

Als je een studie doet die bij je past, gaat deze je gemakkelijker af en zal je hem succesvoller afronden. Daarnaast leidt het tot meer plezier, een leukere studie-/studententijd en een toekomstig werkveld waarin je je talenten optimaal benut.

Vanaf de leeftijd van 10 jaar verandert er veel in je leven. Je komt terecht in een achtbaan van ontwikkelingen en kunt om welke reden dan ook minder goed in je vel zitten. Zo kun je bijvoorbeeld het idee hebben dat je de hele tijd aan het perfecte plaatje moet voldoen. Dit heeft tot gevolg dat het lastig is om helemaal jezelf te zijn en op basis van jouw intrinsieke motivatie te kiezen wat goed is en bij je past.

In deze ontwikkelingsfase is het heel normaal dat je sommige problemen nog niet zelfstandig kunt oplossen. Als jongerencoach ondersteun ik je hierbij en bekijken we wat de uitdagingen zijn.

Door onze gesprekken wordt je zelfinzicht vergroot en groeit jouw zelfvertrouwen. Je zit beter in je vel, jouw autonomie neemt toe en je bent in staat keuzes te maken die bij je passen. Je staat zekerder en gelukkiger in het leven. En daar gaat het uiteindelijk om!

Voor wie

Voor jongeren tussen de 10 en 25 jaar die:

  • om welke reden dan ook minder goed in hun vel zitten.

  • het gevoel hebben te moeten presteren en hierdoor druk en/of stress ervaren.

  • beter willen leren omgaan met hun AD(H)D.

  • het lastig vinden om voor zichzelf op te komen.

  • moeite hebben met leren, plannen en/of studeren.

  • last hebben van concentratieproblemen.

  • faalangst/blokkadestress ervaren.

  • het lastig vinden zichzelf te motiveren voor school of studie.

  • hulp en advies willen bij het maken van een juiste studiekeuze.