KIESWIJS STUDIEKEUZE

“Door het grote aantal studies zien jongeren door de bomen het bos niet meer. Met behulp van de Kieswijsanalyse ontdekken ze wat bij hen past en ontstaat rust.”

De Kieswijsanalyse

Als je een studie doet die bij je past, gaat deze je gemakkelijker af en zal je hem succesvoller afronden. Daarnaast leidt het tot meer plezier, een leukere studie-/studententijd en een toekomstig werkveld waarin je je talenten optimaal benut. Kieswijs werkt met een zelf ontwikkelde test: Kies4talent. Deze test is speciaal ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Aan de hand hiervan worden jouw karakter en vaardigheden op een objectieve manier in beeld gebracht. Het totaalbeeld van je eigenschappen koppelen we aan een of meerdere studies die bij je kunnen passen.

Hoe werkt het

Je maakt thuis via internet de uitgebreide test. Je hoeft niet te presteren of je anders voor te doen dan je bent. Zonder dat je het resultaat bewust kunt beïnvloeden, breng je zelf je persoonlijkheid in kaart. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk waar jij energie van krijgt, hoe je met emoties omgaat, of je een doorzetter bent, wanneer je afhaakt, of je ambitieus bent en wat vriendschap voor je betekent. Misschien ontdek je nieuwe kanten aan jezelf of wordt bevestigd wat je al lang aanvoelde. Vaak is de uitslag voor je ouders ook heel verhelderend.

“Als je een studie doet die bij je past, doorloop je deze gemakkelijker en heb je er plezier in.”

Studieadvies

Het totaalbeeld van je motivatie, persoonlijkheid, interesses, capaciteiten en jouw energiemeter koppelen we aan een studierichting die bij je past. Zo is bijvoorbeeld het talent overtuigingskracht nodig als je iets commercieels wilt doen, een wiskundeknobbel als je een technische kant op wilt, hulpvaardigheid als je voor de hotelschool kiest en inlevingsvermogen als je psycholoog wilt worden.

Aanmelden

Het Kieswijs adviesgesprek met jou en je ouders voer ik vanuit ons kantoor in Den Haag. Aanmelden kan via www.kieswijs.nl/aanmelden-studiekeuze. Bij ‘Voorkeur vestiging’ kun je Den Haag aangeven. Vervolgens vind je mijn naam onder ‘Voorkeur adviseur’ (Stephanie de Vaere – de Hoop Scheffer).

In het kort

  • Je ziet door het grote aantal studies door de bomen het bos niet meer en weet niet goed welke studie te kiezen.

  • De Kieswijsanalyse brengt jouw karakter en vaardigheden op een positieve manier in kaart.

  • Het totaalbeeld van de resultaten uit de Kieswijsanalyse koppelen we aan een aantal studies die bij je kunnen passen.

  • Tijdens het adviesgesprek bespreken we de uitslag van de Kieswijsanalyse en we eindigen het gesprek met het studieadvies.

  • Hierdoor weet je welk studies bij jou passen en voel je minder druk, omdat je meer vertrouwen hebt in het maken van een juiste studiekeuze.