STUDIECOACHING

“Iedere jongere kan zijn eigen leermanier ontdekken en inzetten.”

Begin je vaak te laat met leren of studeren? Heb je moeite met plannen? Vind je het lastig om je te focussen? Ben je bang om te falen waardoor je voor een proefwerk of tentamen extra stress ervaart? Lukt het ondanks heel hard werken niet om een voldoende te halen?

Vaak weet je precies wat je voor school of studie moet leren, maar hoe je dit moet aanpakken kan lastig zijn. De een is nou eenmaal beter in plannen dan de ander, maar ook kunnen er andere oorzaken aan ten grondslag liggen. Zeker in de huidige tijd, met een overvloed aan keuzes en een druk sociaal leven, is het moeilijk om het overzicht te bewaren en de juiste prioriteiten te stellen.

Als leren niet vanzelf gaat kun je bijvoorbeeld last krijgen van faalangst of concentratie-/ motivatieproblemen. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal geen zin meer hebt om te leren, terwijl je het best in je hebt!

Ik help je om te leren leren. Samen kijken we wat voor jou de beste manier is en hoe je jouw leerwerk slim aanpakt. Door middel van de methode ‘Ik leer leren’ (ikleerleren.nl) maak ik je bewust van de voorwaarden die nodig zijn om te kunnen leren. Waar het vaak gaat over de inhoud van de vakken en WAT je moet leren, gaat Ik leer leren over HOE te leren.

“Samen onderzoeken we wat voor jou de beste methode is om je leerwerk aan te pakken.”

Wat doen we

We bekijken samen hoe je jouw werk kunt organiseren en houden ook rekening met sociale afspraken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en houd je voldoende tijd over voor de dingen naast jouw school/studie. Als je last hebt van faalangst leer ik je manieren om dit te overwinnen. Je ontdekt tijdens de gesprekken wat je leerstijl is, wat je sterkte kanten zijn en hoe je ook op andere manieren kunt omgaan met leren. Dit kun je vervolgens direct toepassen in de praktijk. Door de Ik leer leren training wordt leren makkelijker en zelfs leuk!

Naast een individueel traject bied ik de ‘ik leer leren’ training ook aan in groepsverband (3-5 jongeren). Neem voor de data voor de groepstraining, aanmelding en vragen gerust contact met mij op.

De training in het kort

  • Les 1: Je ontdekt je kwaliteiten, voorkeuren en je eigen manier van leren.

  • Les 2: Je leert omgaan met faalangst en hoe je motivatie kunt hebben en houden.

  • Les 3: Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk makkelijk kunt organiseren.

  • Les 4: Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren.

  • Les 5: Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof.