Stephanie de Vaere – de Hoop Scheffer

“Ik haal ontzettend veel energie uit het werken met jongeren. Ze hebben altijd iets interessants te vertellen, zijn origineel en humoristisch. Zij zijn dan ook degenen die ervoor zorgen dat ik zoveel plezier en voldoening uit mijn werk haal. Ze inspireren mij om me echt in mijn vak te verdiepen!”

Tijdens mijn banen in het bedrijfsleven kwam ik regelmatig in aanraking met jongeren die minder goed in hun vel zaten, veel druk op hun schouders voelden en niet wisten hoe ze hiermee om moesten gaan. In de gesprekken met hen werd mijn interesse gewekt voor de achterliggende oorzaken en mogelijke oplossingen. Waarom ervaren jongeren in de huidige maatschappij druk en voelen ze zich onrustig? Hoe kunnen ze hier zelf beter mee leren omgaan gelet op de talenten en kwaliteiten die ze in zich hebben? Zelf heb ik hier toen ik jong was nooit bewust over nagedacht. Als ik dit wel had gedaan, had ik meer inzicht in mezelf gehad en had ik mijn keuzes destijds bewuster gemaakt.

Na het afronden van de post HBO opleiding tot jongerencoach ben ik als zelfstandig coach aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik me aangesloten bij Kieswijs Studiekeuze en ondersteun ik jongeren bij het ‘leren leren’. In het kader hiervan geef ik regelmatig workshops op middelbare scholen en huiswerkinstituten in Den Haag en omgeving. In mijn werk ligt de focus ligt op jongeren in de leeftijd van 10 tot 25 jaar; een periode waarin de basis wordt gelegd voor de verdere toekomst en je als jongere voor heel wat uitdagingen komt te staan.

Bekijk hier wat ik voor jou kan betekenen of neem contact op!